}
 
Tur virtual Kasa Verde
 

Informatii

Revelion Predeal 2017
Mic istoric al zonei
Puncte de interes turistic
Info SkiPass
 
 
 
Timpul pentru vacanta la Kasa Verde
Bookmark this site! Bookmark Kasa Verde

Pensiunea Kasa Verde va prezinta un mic istoric al zonei

           

Mic istoric al numelui si zonei :

            Numele asezarii a starnit interes pentru mai multi experti, majoritatea ramanand la concluzia ca este o numire latina, traducand termenul latin "Pre Deal" prin "mai sus decat dealul", "in fata dealului" sau "mosie dependenta". Dupa cum se stie localitati cu acest toponim sunt numeroase: "Predeal" in Plaiul Teleajenului, "Predeal ul" la Bran si "Predelus" in partile Bratocei.

            Urmele istorice ale acestei asezari sunt pe cat de sporadice, pe atat de indepartate in timp. Ca a existat aici o straveche asezare preistorica nu poate fi negat, desi s-au facut mai putine lucrari arheologice decat in alte zone istorice. Putinele sapaturi au confirmat la sfarsitul veacului trecut existenta, in zona Predealului, a unui depozit de bronz datand din neolitic (1200-800 i.H), compus din coliere masive, o sabie frumos mestesugita si un topor cu tortita si gura imbucatoare.

            In anul 1908 localitatile Predeal si Azuga se desprind de Busteni si Poiana Tapului pentru ca la 20 mai 1912 sa se semneze actul de nastere al comunei autonome Predeal, primind independenta administrativa.

Locatie :

Amplasare 45°31′38.5″N, 25°34′24.3″E
Populatie 5615 locuitori (in 2002)
Suprafaţă 58,4 km²
Densitatea populaţiei 96,14 loc./km²

Predealul, oras si renumita statiune climaterica, se situeaza la cumpana apelor dintre bazinele Prahovei si Timisului, in pasul cu acelasi nume.Este orasul romanesc situat la cea mai mare altitudine (1100m) .

            Statiunea Predeal se gaseste la o distanta de 142 km de Bucuresti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov.

            Clima este specifica zonelor alpine, cu aer puternic ionizat, temperatura medie anuala fiind de 5 gradeC;temperatura medie este de 14 C in timpul verii si -5 C pe timpul iernii. Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna

 

 
 
 

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

 
 
Cazare Valea Prahovei: Kasa Verde, Predeal
 
Cazare hoteluri pensiuni
 
Cazare pensiuni hoteluri
 
Infoturism.ro - vacante, sejururi, circuite, cazari
 
Cazare Predeal

 


kasaverde.ro CopyRight | All Rights Reserved Web Design | Creare Site Web | Creare Magazin Online - IT eXclusiv
[ Acasa ] [ Servicii ] [ Camere & Tarife ] [ Rezervari online ] [ Galerie foto ] [ Parteneri ] [ Contact ]

cazare 
			Romania - pensiuni, hoteluri
Cazare Predeal