Servicii de agement oferite de Pensiunea Kasa Vere

Bungee-jumping

Bungee-jumping: salt în gol, avand ataşată de picioare o coada eleastică a cărei grosime depinde de greutatea săritorului. Există două centre de bungee-jumping: unul situat la Cheile Raşnoavei, cu o înaltime de 137.5 m şi celălalt pe barajul Vidraru, cu o înălţime de 166 m.

Noutate: Bungee jumping de la 42m: constructie noua (2008) constând într-un pod suspendat peste valea Cheilor Rasnoavei care constituie punctul de lansare în coarda elastică şi două cabluri montate în paralel care fixează elasticul. Căaderea este de fapt un pendul de 10m urmat de o cădere în coardă elastic.

Cobarare in rapel

Rapel: coborârea unui perete abrupt ce permite efectuarea de repeluri de la diverse înălţimi (40, 120m) folosind o coardă statică pentru coborârea propriu-zisă şi o coardă dinamică de asigurare.
Dispozitivele de coborâre sunt autoblocante în cazul acţionării neadecvate, acestea permiţând o blocare fermă şi sigură a rapelului. În cazul coborârii cu dispozitive clasice, 8, placă, gri-gri, veţi coborî în paralele cu un instructor şi veţi fi secondat îndeaproape pe toată durata rapelului.

ATV

Doriţi să aveţi parte de o vacanţă plină de adrenalină? Vă recomandăm plimbările off-road cu ATV-ul. Astfel puteţi vedea minunatele locuri naturale din zona staţiunii Predeal.

Parapanta

Zborul cu un pilot instructor autorizat şi experimentat, în condiţii de siguranţă maximă, din vârful Postăvaru (1.799 m) îţi oferă o fantastică experienţă de 15-20 minute de zbor deasupra priveliştii încântătoare a zonei montane Postăvaru.

Înălţimea de 1.799 m , condiţiile meteo şi de vânt optime, privelişti fantastice văzute de la o înălţime de 600-800 m fac din zona Poiana Braşov - Masivul Postăvaru, unul dintre cele mai frumoase locuri de zbor cu parapantă din ţară.
Zborul în tandem este o alternativă sigura şi plăcută pentru că toţi cei ce doresc să experimenteze emoţiile şi senzaţiile zborului liber fără a parcurge un proces lung de învăţare şi antrenamente. Spre deosebire de zborul singur, zborul în tandem nu necesită decât o scurtă informare de aproximativ 10 minute înainte ca tu să te afli pentru prima oară în aer, şi nu este nevoie să petreci zile întregi de antrenament.
Suntem gata să vă oferim un zbor cu parapanta tuturor acelora care doresc să experimenteze desprinderea de sol şi să vadă lumea dintr-o perspectivă absolut inedită, o imagine asupra lumii pe care până acum o aveau doar păsările!

Ce trebuie sa faci pentru a zbura?
Trebuie doar să te înscrii la un zbor în tandem şi ţi se va oferi o experienţă care nu se numară printre acelea pe care le vei uita în scurt timp.

Pilotul iţi va da câteva indicaşii legate de ceea ce trebuie sp faci şi te va echipa pentru zbor. Dupa ce te-ai echipat şi ai toate informaţiile necesare primului zbor, nu ai altceva de făcut decât să începi să alergi la comanda pilotului tău iar după câţiva paşi te vei afla printre nori într-un loc pe care intotdeauna l-ai putut privi doar din depărtare.
În aer stai la fel de comod ca şi în fotoliu acasă şi deoarece nu trebuie să faci nimic te poţi relaxa şi bucura de privelişte. Mâinile tale sunt libere, daca vrei poţi să faci fotografii sau poţi vorbi cu o staţie de emisie-recepţie cu cei care te aşteaptă la sol pentru a le împărtăşi senzaţiile care le trăieşti. La aterizare tot ceea ce trebuie sa faci este să te apleci în faţă şi odată cu manevrele de aterizare ale pilotului să pui picioarele pe sol.

Pentru acest tip de zbor, noi folosim:
  • parapante concepute special zborului în tandem pentru a putea susţine greutatea a 2 piloţi . Fiecare pilot are propria seletă acestea fiind legate între ele de distanţiere şi carabe.
  • piloţi profesionişti cu o experienţă vastă de zbor
Deasemenea vă putem filma şi înregistra întregul zbor pe orice format : VHS, AVI, MPEG
Te aşteptăm să trăim alături de tine senzaţii şi emotii unice specifice primului tău zbor!
Contactează-ne astăzi pentru a te programa la un zbor în tandem.

Rafting

Raftingul este coborârea cu bărci speciale a unor ape repezi de munte. Se asigură echipament adecvat: căşti de protecţie, veste de salvare şi costume de neopren în perioade ale anului mai reci.

Raftingul este un sport de echipă unde coordonarea mişcărilor este totul.

Bărcile sunt de 8+2 persoane, traseul pe Buzău este de aprox. 15 de km lungime. Înainte de lansarea la apă se va face un instructaj util participanţilor. Se asigură echipament performant şi însotiţori instructori specializaţi.

Rafting-ul poate fi practicat şi în zona noastră! La confluenţa dintre Bâsca şi Buzău (aprox. 120 km de Predeal) după barajul de la Siriu în intervalul de timp în care se uzinează apa şi se dau drumul la două turbine traseul are porţiuni cu grad 3 de dificultate! Mai există o variantă de rafting pe Dâmboviţa (pasul Bran-Rucăr) pe perioada uzinării apei de la baraj.

Proba de echilibru

Traversarea unei zone de abrupt folosind două cabluri de oţel sprapuse şi pretensionate între Cheile Rasnoavei. Folosind ca suport pentru picioare cablul inferior şi ca punct de asigurare şi sprijin pentru mâini cablul superior, veţi încerca să traversaţi distanţa de aproximativ 50m ce separă pereţii cheilor. Proba este inedită, spectaculoasă prin înalţimea la care se desfăsoară (30m), echilibrul labil al cablurilor şi lipsei voastre de experienţă.

Echipament necesar: ham, bucle, scripeţi, coardă de siguranţă, mănuşi + instructor.

Tiroliana

Tiroliană - traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind technici de alpinism. Avem disponibile trei tiroliane montate la înălţimi de 40, 50, 136 metri în Cheile Râşnoavei.

Există varianta montării unei tiroliene şi în Predeal în cazul în care grupul de participanţi este de minimum 15 persoane.

Tiroliana mică şi cea medie:
Ca traseu integrat, în care nu există timpi irosiţi, tiroliana este disponibilă la 50 de metri distanţă faţă de pământ; este amenajată pe cablu şi este integrată unui urcuş abrupt; se urcă numai cu echipament de alpinism, asigurat pe corzi care duc la punctul de plecare pe tiroliană; aici se află un operator care asigură tranziţia pe instalaţia ce va duce clientul de pe o stâncă pe alta; este un circuit de mare impact, întrucat după tiroliană, sub supravegherea personalului nostru, urmeaza rapelul, coborârea verticală pe corzi de alpinism.

Tiroliana mare:
Tiroliana mare este disponibilă la 136 de metri înălţime; este construită din cabluri supradimensionate şi ancorate solid în stâncă; la acest nivel se trece chiar de pe un munte pe altul, traversând o prăpastie pe o lungime de 150 de metri; viteza de deplasare este de 10 metri/ secunda. La punctul de plecare se ajunge pe poteca, dupa un urcuş de 10-15 minute;

Locaţie: Cheile Râşnoavei
Pereţi sudici şi sud-estici, rocă calcaroasă. Din vîrful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stâncă albă, calcaroasă, a cărei imagine este familiară localnicilor. Creasta sfârşeşte abrupt în Cheile Râşnoavei (Râsnovului) şi apare pe cea mai nouă hartă turistică sub numele de Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei şi care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. În impresionantul perete din Cheile Râsnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor şi Surplombele de Aur.

Alături de aceste trasee, în Cheile Râsnovei au apărut şi alte trasee care pot fi cu uşurinţă reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicată pe stînca. Foarte interesante datorită caracterului lor şi a expoziţiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postăvarului (Abruptul Itwig) şi din Vanga Mare.

Baza de plecare pentru peretele sudic al Postăvarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hătaşul de la baza pereţilor. În imediata vecinătate a Braşovului, la Pietrele lui Solomon, se practică escalada sportiva. Accesul în Cheile Râşnoavei se face din Drumul Naţional 73 A - Predeal-Râsnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru şi triunghi galben, iar de la halta Timişu de Sus pe triunghi roşu.

Escalada

Cheile Râşnoavei este locaţia de antrenament preferată a vânătorilor de munte şi a alpiniştilor începători datorită accesului rapid în zona, multitudinii şi varietăţii traseelor alpine cât şi a retragerilor relativ uşoare.
Traseele din zonă au grade de dificultate cuprinse între 2A si 6A, străbat un perete sudic, calcaros şi cu înclinaţii variabile: 70-120 de grade. Dacă vreţi să încercaţi pentru câteva ore senzaţiile pe care le încearcă un alpinist în perete vă putem furniza echipamentul şi instructorii necesari pentru a vă distra într-un mod cât se poate de activ şi spectaculos.

Via ferata mica

Via ferata mică - traseu amenajat, echipament cu cablu de oţel, piloane cu expansiune şi scăriţe în punctele dificile, care traversează un perete al Cheilor Râşnoavei la o înălţime de aproximativ 40m.

La final coborârea se poate face traversând valea pe un pod suspendat,sau cobarând în rapel un perete de 40m sau urmând poteca amenajată şi marcată care vă scoate în drum.

Timpul de parcurgere este de aproximativ 30min. Echipamentul este format dintr-un ham,şoc-absorber, cască, mănuşi.În permanenţă va filangă voi un instructor care vă va îndruma.

Via ferata mare

Traseu alpin amenajat şi echipat cu trepte de metal şi cablu de siguranţă destinat persoanelor cu o condiţie fizică bună sau cel puţin medie.

Traseul parcurge aproximativ 400m de perete şi este situat pe partea sudica a cheilor. Durata medie a acestuia este de 15-30 de minute. Beneficiaţi de un ham, şoc-absorber, cască şi un instructor la fiecare două persoane. Această activitate nu presupune calităţi de căţărător, dar presupune un efort susţinut, concentrare, motivare.

Servicii de agement oferite de Pensiunea Kasa Vere

Bungee-jumping

Bungee-jumping: salt în gol, avand ataşată de picioare o coada eleastică a cărei grosime depinde de greutatea săritorului. Există două centre de bungee-jumping: unul situat la Cheile Raşnoavei, cu o înaltime de 137.5 m şi celălalt pe barajul Vidraru, cu o înălţime de 166 m.

Noutate: Bungee jumping de la 42m: constructie noua (2008) constând într-un pod suspendat peste valea Cheilor Rasnoavei care constituie punctul de lansare în coarda elastică şi două cabluri montate în paralel care fixează elasticul. Căaderea este de fapt un pendul de 10m urmat de o cădere în coardă elastic.

Cobarare in rapel

Rapel: coborârea unui perete abrupt ce permite efectuarea de repeluri de la diverse înălţimi (40, 120m) folosind o coardă statică pentru coborârea propriu-zisă şi o coardă dinamică de asigurare.
Dispozitivele de coborâre sunt autoblocante în cazul acţionării neadecvate, acestea permiţând o blocare fermă şi sigură a rapelului. În cazul coborârii cu dispozitive clasice, 8, placă, gri-gri, veţi coborî în paralele cu un instructor şi veţi fi secondat îndeaproape pe toată durata rapelului.

ATV

Doriţi să aveţi parte de o vacanţă plină de adrenalină? Vă recomandăm plimbările off-road cu ATV-ul. Astfel puteţi vedea minunatele locuri naturale din zona staţiunii Predeal.

Parapanta

Zborul cu un pilot instructor autorizat şi experimentat, în condiţii de siguranţă maximă, din vârful Postăvaru (1.799 m) îţi oferă o fantastică experienţă de 15-20 minute de zbor deasupra priveliştii încântătoare a zonei montane Postăvaru.

Înălţimea de 1.799 m , condiţiile meteo şi de vânt optime, privelişti fantastice văzute de la o înălţime de 600-800 m fac din zona Poiana Braşov - Masivul Postăvaru, unul dintre cele mai frumoase locuri de zbor cu parapantă din ţară.
Zborul în tandem este o alternativă sigura şi plăcută pentru că toţi cei ce doresc să experimenteze emoţiile şi senzaţiile zborului liber fără a parcurge un proces lung de învăţare şi antrenamente. Spre deosebire de zborul singur, zborul în tandem nu necesită decât o scurtă informare de aproximativ 10 minute înainte ca tu să te afli pentru prima oară în aer, şi nu este nevoie să petreci zile întregi de antrenament.
Suntem gata să vă oferim un zbor cu parapanta tuturor acelora care doresc să experimenteze desprinderea de sol şi să vadă lumea dintr-o perspectivă absolut inedită, o imagine asupra lumii pe care până acum o aveau doar păsările!

Ce trebuie sa faci pentru a zbura?
Trebuie doar să te înscrii la un zbor în tandem şi ţi se va oferi o experienţă care nu se numară printre acelea pe care le vei uita în scurt timp.

Pilotul iţi va da câteva indicaşii legate de ceea ce trebuie sp faci şi te va echipa pentru zbor. Dupa ce te-ai echipat şi ai toate informaţiile necesare primului zbor, nu ai altceva de făcut decât să începi să alergi la comanda pilotului tău iar după câţiva paşi te vei afla printre nori într-un loc pe care intotdeauna l-ai putut privi doar din depărtare.
În aer stai la fel de comod ca şi în fotoliu acasă şi deoarece nu trebuie să faci nimic te poţi relaxa şi bucura de privelişte. Mâinile tale sunt libere, daca vrei poţi să faci fotografii sau poţi vorbi cu o staţie de emisie-recepţie cu cei care te aşteaptă la sol pentru a le împărtăşi senzaţiile care le trăieşti. La aterizare tot ceea ce trebuie sa faci este să te apleci în faţă şi odată cu manevrele de aterizare ale pilotului să pui picioarele pe sol.

Pentru acest tip de zbor, noi folosim:
  • parapante concepute special zborului în tandem pentru a putea susţine greutatea a 2 piloţi . Fiecare pilot are propria seletă acestea fiind legate între ele de distanţiere şi carabe.
  • piloţi profesionişti cu o experienţă vastă de zbor
Deasemenea vă putem filma şi înregistra întregul zbor pe orice format : VHS, AVI, MPEG
Te aşteptăm să trăim alături de tine senzaţii şi emotii unice specifice primului tău zbor!
Contactează-ne astăzi pentru a te programa la un zbor în tandem.

Rafting

Raftingul este coborârea cu bărci speciale a unor ape repezi de munte. Se asigură echipament adecvat: căşti de protecţie, veste de salvare şi costume de neopren în perioade ale anului mai reci.

Raftingul este un sport de echipă unde coordonarea mişcărilor este totul.

Bărcile sunt de 8+2 persoane, traseul pe Buzău este de aprox. 15 de km lungime. Înainte de lansarea la apă se va face un instructaj util participanţilor. Se asigură echipament performant şi însotiţori instructori specializaţi.

Rafting-ul poate fi practicat şi în zona noastră! La confluenţa dintre Bâsca şi Buzău (aprox. 120 km de Predeal) după barajul de la Siriu în intervalul de timp în care se uzinează apa şi se dau drumul la două turbine traseul are porţiuni cu grad 3 de dificultate! Mai există o variantă de rafting pe Dâmboviţa (pasul Bran-Rucăr) pe perioada uzinării apei de la baraj.

Proba de echilibru

Traversarea unei zone de abrupt folosind două cabluri de oţel sprapuse şi pretensionate între Cheile Rasnoavei. Folosind ca suport pentru picioare cablul inferior şi ca punct de asigurare şi sprijin pentru mâini cablul superior, veţi încerca să traversaţi distanţa de aproximativ 50m ce separă pereţii cheilor. Proba este inedită, spectaculoasă prin înalţimea la care se desfăsoară (30m), echilibrul labil al cablurilor şi lipsei voastre de experienţă.

Echipament necesar: ham, bucle, scripeţi, coardă de siguranţă, mănuşi + instructor.

Tiroliana

Tiroliană - traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind technici de alpinism. Avem disponibile trei tiroliane montate la înălţimi de 40, 50, 136 metri în Cheile Râşnoavei.

Există varianta montării unei tiroliene şi în Predeal în cazul în care grupul de participanţi este de minimum 15 persoane.

Tiroliana mică şi cea medie:
Ca traseu integrat, în care nu există timpi irosiţi, tiroliana este disponibilă la 50 de metri distanţă faţă de pământ; este amenajată pe cablu şi este integrată unui urcuş abrupt; se urcă numai cu echipament de alpinism, asigurat pe corzi care duc la punctul de plecare pe tiroliană; aici se află un operator care asigură tranziţia pe instalaţia ce va duce clientul de pe o stâncă pe alta; este un circuit de mare impact, întrucat după tiroliană, sub supravegherea personalului nostru, urmeaza rapelul, coborârea verticală pe corzi de alpinism.

Tiroliana mare:
Tiroliana mare este disponibilă la 136 de metri înălţime; este construită din cabluri supradimensionate şi ancorate solid în stâncă; la acest nivel se trece chiar de pe un munte pe altul, traversând o prăpastie pe o lungime de 150 de metri; viteza de deplasare este de 10 metri/ secunda. La punctul de plecare se ajunge pe poteca, dupa un urcuş de 10-15 minute;

Locaţie: Cheile Râşnoavei
Pereţi sudici şi sud-estici, rocă calcaroasă. Din vîrful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stâncă albă, calcaroasă, a cărei imagine este familiară localnicilor. Creasta sfârşeşte abrupt în Cheile Râşnoavei (Râsnovului) şi apare pe cea mai nouă hartă turistică sub numele de Muchia Cheii.

Apele din sudul Muchiei şi care au sapat cheile sunt drenate de Valea Cheii. În impresionantul perete din Cheile Râsnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor şi Surplombele de Aur.

Alături de aceste trasee, în Cheile Râsnovei au apărut şi alte trasee care pot fi cu uşurinţă reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicată pe stînca. Foarte interesante datorită caracterului lor şi a expoziţiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postăvarului (Abruptul Itwig) şi din Vanga Mare.

Baza de plecare pentru peretele sudic al Postăvarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hătaşul de la baza pereţilor. În imediata vecinătate a Braşovului, la Pietrele lui Solomon, se practică escalada sportiva. Accesul în Cheile Râşnoavei se face din Drumul Naţional 73 A - Predeal-Râsnov - pe un drum carosabil care se ramifica din dreptul Cabanei Cheia spre est. De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru şi triunghi galben, iar de la halta Timişu de Sus pe triunghi roşu.

Escalada

Cheile Râşnoavei este locaţia de antrenament preferată a vânătorilor de munte şi a alpiniştilor începători datorită accesului rapid în zona, multitudinii şi varietăţii traseelor alpine cât şi a retragerilor relativ uşoare.
Traseele din zonă au grade de dificultate cuprinse între 2A si 6A, străbat un perete sudic, calcaros şi cu înclinaţii variabile: 70-120 de grade. Dacă vreţi să încercaţi pentru câteva ore senzaţiile pe care le încearcă un alpinist în perete vă putem furniza echipamentul şi instructorii necesari pentru a vă distra într-un mod cât se poate de activ şi spectaculos.

Via ferata mica

Via ferata mică - traseu amenajat, echipament cu cablu de oţel, piloane cu expansiune şi scăriţe în punctele dificile, care traversează un perete al Cheilor Râşnoavei la o înălţime de aproximativ 40m.

La final coborârea se poate face traversând valea pe un pod suspendat,sau cobarând în rapel un perete de 40m sau urmând poteca amenajată şi marcată care vă scoate în drum.

Timpul de parcurgere este de aproximativ 30min. Echipamentul este format dintr-un ham,şoc-absorber, cască, mănuşi.În permanenţă va filangă voi un instructor care vă va îndruma.

Via ferata mare

Traseu alpin amenajat şi echipat cu trepte de metal şi cablu de siguranţă destinat persoanelor cu o condiţie fizică bună sau cel puţin medie.

Traseul parcurge aproximativ 400m de perete şi este situat pe partea sudica a cheilor. Durata medie a acestuia este de 15-30 de minute. Beneficiaţi de un ham, şoc-absorber, cască şi un instructor la fiecare două persoane. Această activitate nu presupune calităţi de căţărător, dar presupune un efort susţinut, concentrare, motivare.

Rezervare online

Data sosirii*
Data plecarii*